Ogłoszenie

Witamy serdecznie wszystkich gości odwiedzających nasze forum.

Traktuje ono w głównej mierze o Routerze WS 50, ale użytkownicy innych motorowerów o podobnej konstrukcji również są bardzo mile widziani.

GORĄCO ZAPRASZAM DO REJESTRACJI.

Panel
  • Index
  •  » Awarie
  •  » Router ws 50 problem z odpalaniemem

#1 30-03-2013 23:38:32

piotek1919

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420928027.png

Zarejestrowany: 23-03-2013
Posty: 172
Punktów :   

Router ws 50 problem z odpalaniemem

Witam piszę za brata ma on problem z swoim routerem ws 50 gdy po nocy wyjmie go z garażu i próboje odpalić na rozrusznik albo z kopniaka to gdy za pierwszym kopem lub zakręceniem nie odpale go to już nie chcę pózniej odpalić mimo że kręci jedynie z pycha odpala po odpaleniu z pycha i nawet natychmiastowym zgaszeniu pali już ze wszystkiego możecie podpowiedziec co jest?

Offline

 

#2 01-04-2013 09:14:42

piotek1919

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420928027.png

Zarejestrowany: 23-03-2013
Posty: 172
Punktów :   

Re: Router ws 50 problem z odpalaniemem

Tylko że gaźnika się nie da wyregulować zero reakcji na śrubki i przez to mam w sumie też spalanie 6l/100 -.-

Offline

 

#3 01-04-2013 16:09:59

 Borsuq

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420927216.png

Skąd: Żagań
Zarejestrowany: 16-09-2012
Posty: 31
Punktów :   
Motocykl: Romet WS 50

Re: Router ws 50 problem z odpalaniemem

Ja tak miałem wyciagnąłem świece przeczyściłem szczotką druciana i odpalił, ale świeca już zatarta troche teraz czekam aż świeta się skończą wymienie ją przy okazji przegład jakiś ;p

Offline

 

#4 02-04-2013 14:31:32

 Franki

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420927451.png

Zarejestrowany: 01-03-2013
Posty: 87
Punktów :   
Motocykl: Router WS 50

Re: Router ws 50 problem z odpalaniemem

Ja miałem podobnie i okazało się że moduł nawalił

Offline

 

#5 03-04-2013 18:30:22

 florkowsky

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420925334.png

Call me!
Skąd: Włocławek
Zarejestrowany: 02-04-2013
Posty: 10
Punktów :   
Motocykl: Router WS 50

Re: Router ws 50 problem z odpalaniemem

Witam jeszcze raz wszystkich forumowiczów i posiadaczy Routera. Jak zaznaczyłem w poście powitalnym ->http://www.routerws50.pun.pl/viewtopic. … 355#p17355, w sprawie motocykli i wszystkiego co kontrukcją odbiega znacząco od opakowania chusteczek higienicznych jestem całkowitym i dumnym ze swej ignorancji laikiem. Na obecna chwilę zakupiłem w rodzimym TESCO Routera WS 50 - czytając wszystkie dołączone do niego papierki odcyfrowałem, że jest to rocznik '13. Dumnie przewiozłem go do domu, zalałem 95', ogarnąłem dźwignię ssania, odkręciłem paliwo i kliknąłem takie pomarańczowe coś po prawej stronie, co trzeba kliknąć według instrukcji. No i chwilkę pochodziło, pierdnęło, zadrgało troche, wydało kilka niepokojących dźwięków i zdechło. I zdechnięte pozostało.

Z kopa mi odpalać nie odpala, bo temperatura taka a nie inna. Więc w wolnych chwilach podejmowałem różnorakie próby odpalenia go z rozrusznika, co dość szybko do kompletu wyczerpało mi akumulator - ten w TESCO potraktowano po prostu bezczelnie i wrzucono w maszynkę na minimalnym naładowaniu.

Na obecną chwilę Router stoi w piwnicy, więc korzystając z faktu, że i tak się nim nie pobawię, piszę z dwoma zapytaniami:

1) Jaki może być powód jego ogólnego braku jakiejkolwiek współpracy? Świecę wykręcałem i nie jest zalana.
2) Co trzeba z nim zrobić? Wyczytałem już, ze podokręcać wszystko co da się dokręcić i wyregulować gaźnik - rzeczy najbardziej podstawowe. O ile pierwsze zrobie sobie w wolnej chwili sam, o tyle do drugiego potrzebna mi chodząca maszyna. Odsyłam wyżej.

Dodam, że przeglądnąłem całe forum w tematach "Ogólne" i "Awarie" i nie znalazłem odpowiedzi na swoje problemy. Albo inaczej: możliwe, że znalazłem, ale brak znajomości kwestii nie pozwolił mi powiązać jednego z drugim. Temu proszę o pomoc i sporo wyrozumiałości.


– Mistrzu, czym się różni humanistyczny, monastyczny system wierzeń, w którym mądrości szuka się metodą pozornie nonsensownego ciągu pytań i odpowiedzi, od zwykłego mistycznego bełkotu wymyślanego pod wpływem chwili?
– Rybą!

Offline

 

#6 03-04-2013 18:44:03

 radex2012

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420927451.png

Skąd: Gniezno
Zarejestrowany: 17-03-2013
Posty: 72
Punktów :   
Motocykl: router

Re: Router ws 50 problem z odpalaniemem

sprawdź czy jest iskra w świecy może się masa odłączyła w kabelkach

Offline

 

#7 03-04-2013 18:53:58

 BlackTurbos

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420929425.png

8055074
Skąd: Toruń
Zarejestrowany: 21-08-2012
Posty: 379
Punktów :   
Motocykl: Benzer Yankee
WWW

Re: Router ws 50 problem z odpalaniemem

Oddaj to do "fachowców" z tesco niech ci to naprawią sami.

Offline

 

#8 03-04-2013 19:00:11

 adi9424

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1419714993.png

3222172
Skąd: Mazowieckie (Pn.)
Zarejestrowany: 14-08-2012
Posty: 1396
Punktów :   25 
Motocykl: WS '12
Pojemność: yx140
Przebieg: 12000 (2300 na yx)
Wiek: 17,5

Re: Router ws 50 problem z odpalaniemem

Co do reakcji gaźnika - kolega pisze że brak na kręcenie - podnieś tą gumową osłonkę na samej górze gaźnika i tam jest taka śrubeczka do dokręcania linki - lekko odkręć
A to że raz pali a raz nie - moi dziadkowie tak mieli w hondzie SFX 50 (kibelek z duszą ) tłok im pękł między rowkami na pierścienie, tyle ode mnie, sprawdź.

Ostatnio edytowany przez adi9424 (03-04-2013 19:11:51)

Offline

 

#9 03-04-2013 19:34:10

 florkowsky

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420925334.png

Call me!
Skąd: Włocławek
Zarejestrowany: 02-04-2013
Posty: 10
Punktów :   
Motocykl: Router WS 50

Re: Router ws 50 problem z odpalaniemem

radex2012 napisał:

sprawdź czy jest iskra w świecy może się masa odłączyła w kabelkach

Zszedłem, sprawdziłem. Iskra jest.

Oddaj to do "fachowców" z tesco niech ci to naprawią sami.

TESCO mam na drugim końcu miasta, więc oddanie im do ogarnięcia traktuję jako ostateczność.

Ostatnio edytowany przez florkowsky (03-04-2013 19:36:50)


– Mistrzu, czym się różni humanistyczny, monastyczny system wierzeń, w którym mądrości szuka się metodą pozornie nonsensownego ciągu pytań i odpowiedzi, od zwykłego mistycznego bełkotu wymyślanego pod wpływem chwili?
– Rybą!

Offline

 

#10 03-04-2013 19:53:20

 BlackTurbos

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420929425.png

8055074
Skąd: Toruń
Zarejestrowany: 21-08-2012
Posty: 379
Punktów :   
Motocykl: Benzer Yankee
WWW

Re: Router ws 50 problem z odpalaniemem

Sory za takie pytanie, ale masz otwarty kranik?

Offline

 

#11 03-04-2013 20:03:44

 florkowsky

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420925334.png

Call me!
Skąd: Włocławek
Zarejestrowany: 02-04-2013
Posty: 10
Punktów :   
Motocykl: Router WS 50

Re: Router ws 50 problem z odpalaniemem

BlackTurbos:

Kranik otwarty, ssanie włączone. A potem już desperackie kombinacje jednego z drugim na zamknięciu i otwarciu, bardziej z ciekawości niż z rzeczywistej nadziei, że odpali.


– Mistrzu, czym się różni humanistyczny, monastyczny system wierzeń, w którym mądrości szuka się metodą pozornie nonsensownego ciągu pytań i odpowiedzi, od zwykłego mistycznego bełkotu wymyślanego pod wpływem chwili?
– Rybą!

Offline

 

#12 03-04-2013 20:56:10

 BlackTurbos

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420929425.png

8055074
Skąd: Toruń
Zarejestrowany: 21-08-2012
Posty: 379
Punktów :   
Motocykl: Benzer Yankee
WWW

Re: Router ws 50 problem z odpalaniemem

Daj fotkę gaźnika z tą dźwigienką od ssania jak masz ustawione. Nie zalałeś go czasem?

Offline

 

#13 03-04-2013 21:31:00

 radex2012

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420927451.png

Skąd: Gniezno
Zarejestrowany: 17-03-2013
Posty: 72
Punktów :   
Motocykl: router

Re: Router ws 50 problem z odpalaniemem

odłącz od kranika wężyk i sprawdź czy leci benzyna

Offline

 

#14 03-04-2013 22:08:16

 florkowsky

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420925334.png

Call me!
Skąd: Włocławek
Zarejestrowany: 02-04-2013
Posty: 10
Punktów :   
Motocykl: Router WS 50

Re: Router ws 50 problem z odpalaniemem

BlackTurbos napisał:

Daj fotkę gaźnika z tą dźwigienką od ssania jak masz ustawione. Nie zalałeś go czasem?

O to http://img14.imageshack.us/img14/5323/wp000439.jpg chodzi?

radex2012 napisał:

odłącz od kranika wężyk i sprawdź czy leci benzyna

Yeah, jak już mówiłem smutny ze mnie człowiek w tych kwestiach. Gdzie to dokładnie będzie? I go się odłącza na szarpnięcie, czy wykręcić trzeba?

ed:
down:

Ok, jutro sprawdzę, dzisiaj już krzynkę późno a jutro do pracy trzeba iść.

Ostatnio edytowany przez florkowsky (03-04-2013 22:53:39)


– Mistrzu, czym się różni humanistyczny, monastyczny system wierzeń, w którym mądrości szuka się metodą pozornie nonsensownego ciągu pytań i odpowiedzi, od zwykłego mistycznego bełkotu wymyślanego pod wpływem chwili?
– Rybą!

Offline

 

#15 03-04-2013 22:48:04

 radex2012

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420927451.png

Skąd: Gniezno
Zarejestrowany: 17-03-2013
Posty: 72
Punktów :   
Motocykl: router

Re: Router ws 50 problem z odpalaniemem

ten czarny wężyk co z baku idzie tylko odłączyć

Offline

 
  • Index
  •  » Awarie
  •  » Router ws 50 problem z odpalaniemem

stat4u stat4u

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
www.routerws50.pun.pl Wszywki odzieżowe ukryta sobieszewo psycholog Piła