Ogłoszenie

Witamy serdecznie wszystkich gości odwiedzających nasze forum.

Traktuje ono w głównej mierze o Routerze WS 50, ale użytkownicy innych motorowerów o podobnej konstrukcji również są bardzo mile widziani.

GORĄCO ZAPRASZAM DO REJESTRACJI.

Panel

#1 28-03-2015 19:12:46

 Zib3l

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420928027.png

6138431
Skąd: NDG
Zarejestrowany: 30-07-2012
Posty: 181
Punktów :   
Motocykl: Router WS 50
Pojemność: Lifan 120
Przebieg: 12000km
Wiek: 2012

Woltomierz elektroniczny w WS50

Chciałbym wam przedstawić działanie woltomierza elektronicznego, który dziś zamontowałem w swoim pojeździe ;p

https://youtu.be/5f5FT8neLeI

Woltomierz a allegro. 15 zł z przesyłką. Zamontowany na opaskę typu pryk xD Podłączony do podświetlenia zegarów.


Teraz wiem, że mój drugi regulator, reguluje napięcie tylko do 13,8V na obrotach, więc jest gorszy niż oryginał.


Sprawa druga. Słychać w tle jak sprzęgło napierdziela. Nie wiem jak zlikwidować to napierdzielanie. Na oryginalnym koszu i tarczach jest cicho ale na nowym tak słychać własnie.... Co tu począć

Offline

 

#2 29-03-2015 20:12:23

 Balaiareth

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420927843.png

Zarejestrowany: 05-06-2014
Posty: 147
Punktów :   
Motocykl: WS 50
Pojemność: 50
Przebieg: 22000 +
Wiek: 19
Imię: Dawid

Re: Woltomierz elektroniczny w WS50

Mam taki sam, tylko mój nie jest jeszcze podpięty


http://i57.tinypic.com/euehd1.jpg

Offline

 

#3 29-03-2015 22:59:56

Pilo

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420929041.png

Zarejestrowany: 05-08-2014
Posty: 256
Punktów :   
Przebieg: 14700

Re: Woltomierz elektroniczny w WS50

13,8V  to dobra wartość. Żarówki dłużej pożyją i akumulator się nie przeładuje. 14.4V to zagrywka producentów aut w stylu oddaj do ASO lub kup nowy.

Offline

 

#4 29-03-2015 23:48:08

 Zib3l

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420928027.png

6138431
Skąd: NDG
Zarejestrowany: 30-07-2012
Posty: 181
Punktów :   
Motocykl: Router WS 50
Pojemność: Lifan 120
Przebieg: 12000km
Wiek: 2012

Re: Woltomierz elektroniczny w WS50

Ale ja mam nowy aku 7Ah bezobsługowy i wiesz. 110 poj i mi odbija kompresja przy odpalaniu zamiast odpalać ;p

Ostatnio edytowany przez Zib3l (29-03-2015 23:50:31)

Offline

 

#5 30-03-2015 16:51:39

 cesio22

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1421183226.png

Skąd: Łapy
Zarejestrowany: 06-02-2013
Posty: 783
Punktów :   19 
Wiek: 40
Imię: Krzysztof

Re: Woltomierz elektroniczny w WS50

Pewnie że 13,8 V pod pełnym obciążeniem to dobra wartość. Wszystko zależy od parametrów jakie ma mieć . Przeważnie się wahają od 13,6 V do 14,5V u mnie w oplu według instrukcji przy moim alternatorze maksymalne ładowanie to 14V. Trzeba też uwzględnić klasę dokładności woltomierza czyli o ile może oszukiwać.

Offline

 

#6 30-03-2015 18:09:25

Pilo

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420929041.png

Zarejestrowany: 05-08-2014
Posty: 256
Punktów :   
Przebieg: 14700

Re: Woltomierz elektroniczny w WS50

Zib3l napisał:

Ale ja mam nowy aku 7Ah bezobsługowy i wiesz. 110 poj i mi odbija kompresja przy odpalaniu zamiast odpalać ;p

Przeładowany akumulator wcale nie da więcej prądu.

Offline

 

#7 30-03-2015 21:12:13

 Tomek28

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420929041.png

Skąd: Myszyniec
Zarejestrowany: 25-01-2014
Posty: 260
Punktów :   
Motocykl: Zipp Pro
Pojemność: 50cc
Przebieg: 2000+
Wiek: 17

Re: Woltomierz elektroniczny w WS50

Możesz podać linka do tego woltomierza ? Byłbym wdzięczny

I możesz powiedzieć jak go zamontowałeś i podpiąłeś kable ?

Ostatnio edytowany przez Tomek28 (30-03-2015 21:18:33)

Offline

 

#8 30-03-2015 22:20:07

 Zib3l

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420928027.png

6138431
Skąd: NDG
Zarejestrowany: 30-07-2012
Posty: 181
Punktów :   
Motocykl: Router WS 50
Pojemność: Lifan 120
Przebieg: 12000km
Wiek: 2012

Re: Woltomierz elektroniczny w WS50

Zrobię zdjęcia i uzupełnię temat jeszcze w takim razie.

Offline

 

#9 31-03-2015 07:05:10

 Tomek28

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420929041.png

Skąd: Myszyniec
Zarejestrowany: 25-01-2014
Posty: 260
Punktów :   
Motocykl: Zipp Pro
Pojemność: 50cc
Przebieg: 2000+
Wiek: 17

Re: Woltomierz elektroniczny w WS50

Możesz podać linka bo chce zamówić jak najszybciej. Bo nie wiem czy kupić na dwa czy trzy kable.

Offline

 

#10 31-03-2015 15:29:09

 Zib3l

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420928027.png

6138431
Skąd: NDG
Zarejestrowany: 30-07-2012
Posty: 181
Punktów :   
Motocykl: Router WS 50
Pojemność: Lifan 120
Przebieg: 12000km
Wiek: 2012

Re: Woltomierz elektroniczny w WS50

Offline

 

#11 31-03-2015 21:44:29

 Tomek28

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420929041.png

Skąd: Myszyniec
Zarejestrowany: 25-01-2014
Posty: 260
Punktów :   
Motocykl: Zipp Pro
Pojemność: 50cc
Przebieg: 2000+
Wiek: 17

Re: Woltomierz elektroniczny w WS50

Zamówiłem rano taki sam. Dasz schemat jak się podłącza to ?

Offline

 

#12 31-03-2015 22:17:32

 Zib3l

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420928027.png

6138431
Skąd: NDG
Zarejestrowany: 30-07-2012
Posty: 181
Punktów :   
Motocykl: Router WS 50
Pojemność: Lifan 120
Przebieg: 12000km
Wiek: 2012

Re: Woltomierz elektroniczny w WS50

2 kable środkowej żarówki podświetlenia. Masz czarny i jakiś tam inny kolor. Pod czarny, podpinasz czarny. Ja naciąłem sobie minimalnie oba kabelki z podświetlenia i przylutowałem sobie tam bezpośrednio do nich, bo wystarcza oryginalnego przewodu akurat.

Offline

 

stat4u stat4u

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
www.ebdo.pl www.ebdo.pl Kantory Rzeszów maltańczyk pies