Ogłoszenie

Witamy serdecznie wszystkich gości odwiedzających nasze forum.

Traktuje ono w głównej mierze o Routerze WS 50, ale użytkownicy innych motorowerów o podobnej konstrukcji również są bardzo mile widziani.

GORĄCO ZAPRASZAM DO REJESTRACJI.

Panel

#1 24-07-2015 19:11:38

 Balaiareth

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420927843.png

Zarejestrowany: 05-06-2014
Posty: 147
Punktów :   
Motocykl: WS 50
Pojemność: 50
Przebieg: 22000 +
Wiek: 19
Imię: Dawid

Taśma LED

Witam, kupiłem taśmę LED i mam problem, ponieważ na początku taśmy są 3 styki a na końcu 2. Rozumiem, że ten środkowy styk zignorować i podpiąć pod górny i dolny?

/Edit:

Już sobię poradziłem ale mam pytanie, otóż ktoś kiedyś pokazywał jak zrobił zegary podświetlane taśmą led tylko już nie pamiętam u kogo to widziałem.

Ostatnio edytowany przez Balaiareth (24-07-2015 22:03:57)


http://i57.tinypic.com/euehd1.jpg

Offline

 

#2 25-07-2015 22:36:30

 vxproplus

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420929722.png

Skąd: NSZ
Zarejestrowany: 03-10-2014
Posty: 499
Punktów :   12 
Motocykl: Router WS 50 MR'13
Pojemność: 107
Przebieg: 23500
Wiek: 23
Imię: Mateusz

Re: Taśma LED

Kolega Pilo to pokazywał w tym temacie http://www.routerws50.pun.pl/viewtopic. … 488#p40488

Ja mam zrobione identycznie ale u mnie trochę inaczej świeci bo ja dałem białą taśmę diod elektroluminescencyjnych a kol. Pilo zieloną.

Offline

 

#3 25-07-2015 22:49:11

 Balaiareth

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420927843.png

Zarejestrowany: 05-06-2014
Posty: 147
Punktów :   
Motocykl: WS 50
Pojemność: 50
Przebieg: 22000 +
Wiek: 19
Imię: Dawid

Re: Taśma LED

O, właśnie o to mi chodziło, dzięki Mogę bez obaw podpinać do gniazda od żarówki, czy włożyć jakiś opornik?


http://i57.tinypic.com/euehd1.jpg

Offline

 

#4 26-07-2015 16:18:45

 vxproplus

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420929722.png

Skąd: NSZ
Zarejestrowany: 03-10-2014
Posty: 499
Punktów :   12 
Motocykl: Router WS 50 MR'13
Pojemność: 107
Przebieg: 23500
Wiek: 23
Imię: Mateusz

Re: Taśma LED

Ja mam podłączone przez oporniki żeby za bardzo nie dawało po oczach nocą. Taśma LED ma w sobie oporniki ale wydaje mi się, że jest przystosowana do zasilania napięciem stabilizowanym 12V a u nas w motorkach sięga niekiedy do 14.6V więc lepiej żeby był ten opornik.

Offline

 

#5 27-07-2015 22:50:30

 Balaiareth

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420927843.png

Zarejestrowany: 05-06-2014
Posty: 147
Punktów :   
Motocykl: WS 50
Pojemność: 50
Przebieg: 22000 +
Wiek: 19
Imię: Dawid

Re: Taśma LED

Taśma zamontowana w obrotomierzu, jutro biore się za prędkościomierz. Niestety nie udało mi się znaleźć odpowiedniego opornika, więc na razie ufam tym w taśmie
Przetestowałem jak to świeci podczas jazdy w nocy i na szczęście nie rażą po oczach Zostało mi jeszcze pół metra ledów, wie ktoś jak to fajnie wykorzystać? Jakby co nie chodzi mi o "neony"


http://i57.tinypic.com/euehd1.jpg

Offline

 

#6 27-07-2015 23:03:35

 Montii

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1421183226.png

Skąd: 3 km od Zamościa
Zarejestrowany: 04-11-2012
Posty: 752
Punktów :   23 
Motocykl: Romet Rouetr WS 50
Pojemność: 110
Wiek: 19
Imię: Szymon

Re: Taśma LED

Tylne światło można przerobić na led

Offline

 

#7 27-07-2015 23:37:58

 Balaiareth

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420927843.png

Zarejestrowany: 05-06-2014
Posty: 147
Punktów :   
Motocykl: WS 50
Pojemność: 50
Przebieg: 22000 +
Wiek: 19
Imię: Dawid

Re: Taśma LED

Myślałem o tym, ale posiadam tylko niebieskie na razie


http://i57.tinypic.com/euehd1.jpg

Offline

 

#8 31-07-2015 01:00:49

 Tommy29

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1430599291.png

7598989
Skąd: Kalisz
Zarejestrowany: 12-04-2013
Posty: 1581
Punktów :   23 
Motocykl: Romet Router WS 50
Pojemność: 50/110 ccm
Przebieg: na 50 i 110 ccm ~29000 km
Wiek: 32
Imię: Tomasz

Re: Taśma LED

zrób w przedniej lampie takie jak ja mam do jazdy dziennej

Offline

 

#9 31-07-2015 12:29:49

 Sviras666

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420927451.png

Skąd: Wrocław
Zarejestrowany: 07-11-2014
Posty: 86
Punktów :   
Motocykl: Router WS 50 2011
Pojemność: 72/110
Wiek: 30

Re: Taśma LED

a tak przy okazji to gdzie konkretnie proponujecie zakupić takie ledy...  (proszę o link)

Offline

 

#10 31-07-2015 19:39:27

 Rafal

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1419714993.png

Skąd: Inąnd
Zarejestrowany: 30-07-2012
Posty: 1285
Punktów :   45 
Motocykl: Router WS 2012 / CRS 2010
Pojemność: 50/110/125
Przebieg: Spory jak na Chinczyka
Wiek: Pomogę przy silnikach FMB Wawa
WWW

Re: Taśma LED

Na allegro jest tego mnóstwo , wszystkie chyba kolory i różne moce tych taśm , można je ciąć co 5cm , ale sprzedawane jest na metr bierzący
Dużo tego potrzebujesz ?

Balaiareth napisał:

Myślałem o tym, ale posiadam tylko niebieskie na razie

Czerwony klosz z tyłu i tak zniekształci barwę 

Offline

 

#11 31-07-2015 21:43:52

 Balaiareth

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420927843.png

Zarejestrowany: 05-06-2014
Posty: 147
Punktów :   
Motocykl: WS 50
Pojemność: 50
Przebieg: 22000 +
Wiek: 19
Imię: Dawid

Re: Taśma LED

O to super Ja swoje ledy kupiłem w NeoNecie

http://i60.tinypic.com/nle8o8.jpg


http://i57.tinypic.com/euehd1.jpg

Offline

 

#12 01-08-2015 18:46:32

 Tommy29

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1430599291.png

7598989
Skąd: Kalisz
Zarejestrowany: 12-04-2013
Posty: 1581
Punktów :   23 
Motocykl: Romet Router WS 50
Pojemność: 50/110 ccm
Przebieg: na 50 i 110 ccm ~29000 km
Wiek: 32
Imię: Tomasz

Re: Taśma LED

Przypuszczam że w większości sklepów z częściami elektronicznymi i elektrycznymi mają taśmy ledowe. Na odcinek 5 cm przypadają 3 diody.

Offline

 

#13 01-08-2015 19:52:46

 Rafal

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1419714993.png

Skąd: Inąnd
Zarejestrowany: 30-07-2012
Posty: 1285
Punktów :   45 
Motocykl: Router WS 2012 / CRS 2010
Pojemność: 50/110/125
Przebieg: Spory jak na Chinczyka
Wiek: Pomogę przy silnikach FMB Wawa
WWW

Re: Taśma LED

Tomek , są też taśmy z gęściej wbudowanymi ledami

Offline

 

#14 01-08-2015 20:42:08

 Tommy29

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1430599291.png

7598989
Skąd: Kalisz
Zarejestrowany: 12-04-2013
Posty: 1581
Punktów :   23 
Motocykl: Romet Router WS 50
Pojemność: 50/110 ccm
Przebieg: na 50 i 110 ccm ~29000 km
Wiek: 32
Imię: Tomasz

Re: Taśma LED

Możliwe, ale te są chyba najbardziej popularne no i tamte z większą ilością diód są trochę droższe.

Offline

 

#15 02-08-2015 00:12:06

Gizmo4566

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420925334.png

Zarejestrowany: 01-08-2015
Posty: 14
Punktów :   

Re: Taśma LED

Dużo było z tym roboty ? Mam zamiar zrobić coś takiego u siebie ale chciałbym jednak do baterii te ledy dać

Offline

 

stat4u stat4u

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
www.herbowi.pl www.ebdo.pl internet światłowodowy Lachowice transport chemii auto gauge sklep