Największe forum na temat Rometa Router WS 50 i podobnych motorowerów. Znajdziesz tutaj pomoc i przydatne poradniki. Nie czekaj, zarejestruj się! Grupa na facebooku SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO DOŁĄCZENIA- Kliknij we mnie!!
Witam mam problem związany z obrotami motorek sam wkręca się na 7000 obrotów awaria się pojawiła gdy odpadła w czasie jazdy śróbka przytwierdzająca tłumik do silnika. przykręciłem inną ale jest brak efektu czy to może jest związane z gaźnikiem? czy czymś innym? (przejechane 1500km)
Problem rozwiązany po 1,5h zabawy z gaźnikiem gdzieś była jakaś nieszczelność po rozkręceniu i skręceniu gaźnika jest ok (na gaźniku nie ma blokady)
w routerze nie ma blokad to jest 1
2 jest na obroty by sie nie wysadzic w powietrze na 11 tys dozwolone
3 tez mi sie tak dzialo
1 linka byla podwinieta
2 linka wyskoczyla z gaznia
3 i pozniej byla krzywo wkrecona w sensie sama tak jak by
to robila
ziriman napisał:
w routerze nie ma blokad to jest 1
2 jest na obroty by sie nie wysadzic w powietrze na 11 tys dozwolone
3 tez mi sie tak dzialo
1 linka byla podwinieta
2 linka wyskoczyla z gaznia
3 i pozniej byla krzywo wkrecona w sensie sama tak jak by
to robila
a gdzie jest ta blokada na obroty??
Ale wkręca się co jakiś czas czy po odpaleniu od razu ustawia się na 7tys?
Bo jeśli sam się wkręca to spróbowałbym podmienić gaźnik na jakiś inny, a jeśli od początku startuje na 7tys to coś się zablokowało w gaźniku. Rozłóż przeczyść i złóż.
http://www.youtube.com/watch?v=_a0YlC59 … e=youtu.be
Tu masz caly problem
Ostatnio edytowany przez Piotr95 (28-02-2012 18:11:41)
Linki smarować moi drodzy linki smarować Ja w kocie miałem tak, że linka mi stanęła bo zachciało mi się po zimie przejechać zanim zrobiłem serwis:/ Linka zablokowała się przy 10tys, było wesoło
Dodam, że nie dało się jej odblokować a do domu miałem ponad 50km
Ostatnio edytowany przez MrGizmo (05-03-2012 04:09:11)