Ogłoszenie

Witamy serdecznie wszystkich gości odwiedzających nasze forum.

Traktuje ono w głównej mierze o Routerze WS 50, ale użytkownicy innych motorowerów o podobnej konstrukcji również są bardzo mile widziani.

GORĄCO ZAPRASZAM DO REJESTRACJI.

Panel

#1 28-04-2012 14:14:45

RoBeRtInO

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420927451.png

Zarejestrowany: 19-08-2011
Posty: 53
Punktów :   
Motocykl: Romet Router ws50

Silnik 125ccm

Witam. Wiem że jest sporo takich tematów ale mam kilka swoich pytań. A mianowicie czy trzeba przerabiać wiązkę elektryczną pod silnik 125? 2 Czy nie ma problemów z ładowaniem? bo mój kolega miał zipp-a salmo i zmienił silnik na 110ccm i zamontowany był iskrownik dwu-cewkowy i miał problemy z ładowaniem świateł. Czy przy 125ccm też może być taki problem? 3 poda ktoś link do silnika 125ccm bo nigdzie takiego nie mogę znaleźć. wiem wiem że znajdzie się ktoś kto bd krytykował to że chcę wstawić większy silnik ale mi chodzi o moc a nie koniecznie o prędkość te 90km/h by mi wystarczyło. Jeżdżę po trasach na których jest dużo wzniesień, po lasach itp a 50 nie daje rady w takich warunkach murze się nogami odpychać żeby podjechać:D. A poza tym mój silnik został dobity za kadencji mojego brata:(  ma teraz przebieg 7950kkm, i nie ma tej mocy tak jak na początku. Więc proszę o pomoc pozdrawiam:)

Offline

 

#2 29-04-2012 11:34:10

RoBeRtInO

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420927451.png

Zarejestrowany: 19-08-2011
Posty: 53
Punktów :   
Motocykl: Romet Router ws50

Re: Silnik 125ccm

Prosze o odpowiedzi. Zależy mi na tym

Offline

 

#3 01-05-2012 12:15:08

MrGizmo

Użytkownik

Zarejestrowany: 16-01-2012
Posty: 0
Punktów :   16 

Re: Silnik 125ccm

Nie widziałem jeszcze leżącej 125 w Polsce, a to wszystko co jest tak podpisane to tak naprawdę 110 a właściwie 107ccm. Na resztę odpowiedziałeś sobie sam, a co do linka to wystarczy na allegro poszukać... Nie jest to skomplikowane.
Nie rozumiem po co do Routera pchać mocniejszy silnik... Moto jest do tego nie przystosowane, lepiej kupić jakieś używane 125/50.

Offline

 

#4 01-05-2012 13:16:35

 kamilw20

Użytkownik

9927659
Zarejestrowany: 28-07-2011
Posty: 0
Punktów :   
Motocykl: Router ws50

Re: Silnik 125ccm

a to jak już jesteśmy przy 125/50 to mam pytanie jak zarejestrować nową 125 na 50 ?

Offline

 

#5 01-05-2012 13:18:42

 kamilw20

Użytkownik

9927659
Zarejestrowany: 28-07-2011
Posty: 0
Punktów :   
Motocykl: Router ws50

Re: Silnik 125ccm

czy się wogule da?

Offline

 

#6 01-05-2012 13:24:39

 vaGRAnt

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420927843.png

Skąd: Wrocław
Zarejestrowany: 07-01-2012
Posty: 100
Punktów :   
Motocykl: Router WS 50 / Honda CBR 250R

Re: Silnik 125ccm

Są nawet 250-ki zarejestrowane jako 50-ki. Zdławione maszyny. Jednakże co na to Policja itp. nie mam pojęcia.


Just ride & feel free...

Offline

 

#7 01-05-2012 14:07:48

RoBeRtInO

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420927451.png

Zarejestrowany: 19-08-2011
Posty: 53
Punktów :   
Motocykl: Romet Router ws50

Re: Silnik 125ccm

Widziałem silnik 125cm na allegro. Normalnie 124cm pisało na cylindrze i był leżący. Ale to było tylko moze tydzień na allegro i potem znowu same 110cm. I myślałem ze moze ktos też 125 widział

Offline

 

#8 01-05-2012 14:09:29

RoBeRtInO

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420927451.png

Zarejestrowany: 19-08-2011
Posty: 53
Punktów :   
Motocykl: Romet Router ws50

Re: Silnik 125ccm

A więc jeśli bym chciał kupuic tą 110 to jak się sprawuje? Są jakieś problemy z ładowaniem? Przerabianiem kostek itp?

Offline

 

#9 01-05-2012 22:18:02

RoBeRtInO

http://www.routerws50.pun.pl/_fora/routerws50/gallery/717_1420927451.png

Zarejestrowany: 19-08-2011
Posty: 53
Punktów :   
Motocykl: Romet Router ws50

Re: Silnik 125ccm

aha ok. Dziekuje

Offline

 

#10 02-05-2012 20:28:14

MrGizmo

Użytkownik

Zarejestrowany: 16-01-2012
Posty: 0
Punktów :   16 

Re: Silnik 125ccm

Nie do końca... Mogą się różnić kostką podobnie jak się różnią w konkretnych modelach pomimo tego samego silnika. Trzeba by poprosić sprzedającego o wysyłkę zdjęć kostek i porównać.
Motocykla zarejestrowanego wcześniej w Polsce jako 125 i więcej praktycznie nie da się zarejestrować na 50. Łatwo jest przerejestrować moto ściągnięte zagranicy, ale moto musi występować również z silnikiem 50ccm.

Offline

 

#11 03-05-2012 09:11:27

 kamilw20

Użytkownik

9927659
Zarejestrowany: 28-07-2011
Posty: 0
Punktów :   
Motocykl: Router ws50

Re: Silnik 125ccm

aha a jak wcześniej nigdy niebył rejestrowany 125 (nowy) czy takiego da się zarejestrować na 50?

Offline

 

#12 03-05-2012 18:04:23

MrGizmo

Użytkownik

Zarejestrowany: 16-01-2012
Posty: 0
Punktów :   16 

Re: Silnik 125ccm

Nie ma mowy, do pierwszej rejestracji nowego sprzętu będzie potrzebna homologacja i kilka innych papierów. Na homologacji i dokumentach dostarczonych przez producenta jasno jest napisane jaka to pojemność. Łatwiej jest kupić po prostu sprzęt już zarejestrowany na 50 i mieć to z głowy.

Offline

 

#13 03-05-2012 19:10:32

 lukasss256

Użytkownik

12212965
Skąd: Łódź
Zarejestrowany: 19-01-2012
Posty: 0
Punktów :   
Motocykl: Romet Router WS50 110 ccm

Re: Silnik 125ccm

Chyba taniej było by kupić wał i cylek z tłokiem i głowicą...

Offline

 

#14 03-05-2012 20:44:03

MrGizmo

Użytkownik

Zarejestrowany: 16-01-2012
Posty: 0
Punktów :   16 

Re: Silnik 125ccm

No to jest logiczne, ale przełożenie wału nie jest takie proste... Wymiana łożysk, złożenie skrzyni.

Offline

 

#15 03-05-2012 21:20:02

 kamilw20

Użytkownik

9927659
Zarejestrowany: 28-07-2011
Posty: 0
Punktów :   
Motocykl: Router ws50

Re: Silnik 125ccm

dobra dzięki o to mi chodziło

Offline

 

stat4u stat4u

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
Skład SAMC Prawnik Poznań Blow OFF ewidencjapojazdow.pl